OPDRACHT

Vogelbescherming Nederland bestaat in 1999 100 jaar en dat wordt gevierd. Naast een speciale jubileumuitzending besluiten NCRV en Vogelbescherming tot het maken van een serie van 8 programma’s over internationaal belangrijke natuurgebieden in ons eigen land en 2 in Ghana. veel soorten trekvogels uit ons land overwinteren liever aan de Afrikaanse Westkust.

In elke aflevering staat een gebied centraal met een bijzonder natuurlijk karakter, zoals wetlands, rivier, delta, hoogveen, meren en tropisch regenwoud. Presentatrices Minousch Jorissen en Mariska Hulscher zwerven door deze natuurgebieden en ontmoeten daarbij allerlei mensen die in zo’n gebied wonen en werken. Zij spreken over kansen en bedreigingen vor zo’n gebied. Vogelaar Nico de Haan is in elke aflevering van de partij met feiten en aardige weetjes over de vogels die er in zo’n gebied leven.

IJssel, Oosterschelde, Balgzand, Markermeer, Bargerveen, Ghana Delta, Ghana Regenwoud, Dollard, Friese Meren, Texel. Productie, scenario, regie en offline editing van Frame Video.